ARCUSGROUP KFT.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS HULLADÉKGAZDÁLKODÁS

ECOil rendszer

Az olajmentesítés új korszaka!

 

 

oeko-energiehaus-oekogas-statt-erdgas.jpgKöztudott tény, hogy rohamosan fejlődő világunkban a technikai fejlődéssel párhuzamosan a környezetszennyezés és a környezet terhelése is egyre nagyobb mértéket ölt.

Az egyes környezeti elemek túlzott felhasználása és terhelése, szennyezése  egyre égetőbb problémát okoz. E minőségromlás nem csak az állat-, és növényvilágra jelent veszélyt, hanem az emberi társadalmat érintő számos betegség kiváltója is egyben.

 

 

 

A környezetszennyezés egyik legkárosítóbb formája az olajszennyezés, amely mind a talajban, mind a vizeink élővilágában akár visszafordíthatatlan károkat is képes okozni.

pws_tanker_oil_spill2.jpg

alg_oil_bird.jpg

Napjainkban az olaj-és egyéb szénhidrogén szennyezések felszámolására, az okozott kár minimalizálására számos megoldás létezik. Ma már több megoldás is létezik az olajszennyezés felszámolására, például olajevő baktériumok bevetése vagy pedig egy olyan eljárás, amely során a vizet az olajjal együtt felszivattyúzzák, majd egy centrifuga segítségével különválasztják őket és a vizet visszajuttatják a tengerbe. A másik két megoldás a célirányos égetés valamint az olaj, vegyszerrel történő átalakítása egy gumiszerű anyaggá, amit utána könnyebb a víz felszínéről összegyűjteni. Előbbi azonban légszennyezést, utóbbi pedig az állat-, és növényvilágban okoz károsodást.

 

Most azonban itt, egy új, környezetkímélő megoldás, amely forradalmasítja a különböző eredetű szénhidrogén szennyeződések kezelését és megszüntetését!

 

del_korea4.jpg

Társaságunk saját K+F tevékenységében kidolgozott egy olyan olaj,– és zsírmentesítő rendszert, amelynek keretein belül a felületi olajszennyezések, valamint az oldott olajszennyeződések felszámolására és visszanyerésére kínál termékeket, illetve rendszereket.

 

 

logo_2.jpgAz ECOil eater a műszaki tudományok és a technológia találkozásának új, innovatív terméke, amely megoldást nyújt a felületi olajszennyezések felszámolásában és a környezetvédelmi kárelhárításban. Nem csak az olaj-, valamint üzemanyag származékokat képes megkötni, hanem az egyéb nem olajos szennyeződéseket is. 

 

 

 

 

Mit kell tudni az ECOil eater-ről?

 

 1. A szívóképessége tökéletes: az olajfelszívó kapacitása a saját súlyának tízszerese! 1 kg Ecoil eater 10 kg olajat képes felszívni és magában tartani, ami 10-15 liter olaj mennyiségének felel meg.
 2. Használata egyszerű, könnyen kezelhető és költséghatékony, hiszen egy zsák ECOil eater 70-92 liter olajt képes magába szívni!
 3. Alkalmazható  kül,– és beltérben, térburkolaton és szabad vízfelszínen.
 4. Hidrofób, azaz az olajat magába szívja, de a vizet NEM!
 5. Az elhasznált anyag a saját csomagolásában újra összegyűjthető.
 6. A felhasznált és újra összegyűjtött ECOil eaterből a felszívott anyag szükség esetén visszanyerhető.
 7. A szénhidrogén visszanyerése után az ECOil eater komposztálható vagy más szilárd fűtőanyagokhoz hozzáadva (például fa, brikett) elégethető.
 8. Az ECOil eater egymásután két-három alkalommal is újrahasznosítható, azonban szívókapacitásából minden alkalommal veszít kb. 10-15 %-ot.
 9. Adalékanyagmentes, nem mérgező, tehát használata során nem károsítja a környezetet. Egyedülállóan környezetbarát!
 10. Az ECOil eater éppúgy teríthető kézzel a megtisztítandó felületre, mint géppel, helikopterrel, repülőgéppel vagy hajóval.
 11. Óriási megkötő képessége miatt a keletkezett veszélyes hulladék mennyisége és így az ártalmatlanítási költségek a hagyományos felitatókhoz képest (homok, textil, fűrészpor) 94-59% -kal csökkenek, míg a kimondottan olajfelitatásra szolgáló termékekkel szemben a csökkenés mértéke: 30 - 50%!
 12. Könnyen kezelhető súllyal és mérettel hozták forgalomba.
 13. 100 %-ig természetes anyagból áll és biológiai úton lebomlik.
 14. Az ECOil eatert egy technikai kutatás során a Finn Műszaki Kutatási Központ laboratóriumában vizsgálták, orosz és amerikai kutatók tesztelték a Barents-tengeren különleges, extrém időjárási körülmények között.
 15. Magyarországon egyedüli anyagként ÉME engedéllyel rendelkezik!

csomagolas_ii..jpgcsomagolas_i.jpg

 

 

Hogyan működik az ECOil eater?

 

Az ECOil eater újrahasznosított papírból és fából előállított pehelyszerű anyag, amely a hőkezelés után steril és higiénikus. Mikro-szálas, kapilláris anyagszerkezet.

forelock_01.jpg

Szívóképessége az egyedülálló gyártástechnika révén biztosított. A különleges kezelési eljárás kedvezően befolyásolja a farostszálak szívóképességét. A finom darabolás, úgymint a pehelyképzés nagymértékben növeli az anyag felszívóképességét.

Hőkezelés révén kinyerik a belső rostszálakból a gyantát és a faolajat, így biztosítják az anyag víztaszító (hidrofób) tulajdonságát. Az ECOil eater ennek az eljárásnak köszönhetően úszik a vízen és hosszú ideig könnyen kezelhető anyag marad.

Az Ecoil eater használat utáni kezelése függ az összegyűjtött anyag veszélyességi mértékétől. Megőrzés esetén, vagy megsemmisítésnél illetve újrahasznosításánál minden esetben a környezetvédelmi hatóság érvényes előírásait kell követni.

Az ECOil eater tehát kiválóan alkalmas arra, hogy magába szívja az olajszármazékokat és az üzemanyagot, valamint egyéb veszélyes anyagokat a burkolt felületekről és vízfelszínről egyaránt.

 

Az alábbi videón saját szemével láthatja, hogyan dolgozik az ECOil eater:

 

Gazdaságosságát igazoló tények

 

A magyarországi környezetvédelmi jogi szabályozás a gazdasági élet szereplőitől megköveteli a napra kész hulladék nyilvántartást és a képződő hulladékok (engedéllyel rendelkező) szakcégekkel történő elszállítását.

A hulladékok megfelelő elszállításáról és kezeléséről minden esetben a hulladék termelője köteles meggyőződni!

Nem megfelelő hulladékgazdálkodási tevékenység -adó formájában megfizetendő vagyis költségként nem leírható- bírságot eredményez, melynek mértéke több tízezer akár milliós díjtétel is lehet!

Az alábbi példán keresztül mutatjuk be egy 10 kg mennyiségű olajkifolyás kárelhárítási költségeit és elszállításának valamint ártalmatlanításának díjait. Az olaj sűrűsége r= 790 kg/m3

Az olajos hulladék ártalmatlanítási díja átlagosan 85 Ft/kg + ÁFA (szállítás nélkül).

04.jpg

Számítások:

felvevőképesség = kapacitás*/csomagolás tömege

*gyártó által megadott érték általában l-ben, átszámítás kg –ra a r=m/V [kg/m3] alapján, r= 790 kg/m3

1 kg abszorbens ára = termék nettó ára/termék csomagolási tömege

szükséges mennyiség = felitatandó olaj tömege/felvevőképesség kg

ártalmatlanítás díja = (szükséges abszorbens mennyiség + 10 kg olaj) x ártalmatlanítási díj

össz. költség = ártalmatlanítás díja + abszorbens ára*

*10 kg olaj felitatásához szükséges mennyiség ára

 

Olaj abszorbens anyagok tulajdonságainak összehasonlító táblázatai:

 

02.jpg

 

03.jpg

 

 Társaságunk teljes körű engedélyezéssel, tervezéssel vállalja:

 

 • szennyezett területek kármentesítését, akár helyszíni (In-situ), akár saját telephelyi (Ex-situ) eljárás keretein belül
 • vasúti talpfák olajmentesítését
 • szennyezett, olajjal átitatott padlók tisztítását
 • eldugult csatornahálózatok tisztítását

1bd35c97_e396_4cbd_a33e_c1e68f996a9a.jpg.jpg

 

 

 oke.jpg

Elégedett vásárlóink közé tartozik, többek között az ALPIQ Csepeli Erőmű Kft., a SIEMENS Magyarország Zrt., a LUKOIL Magyarország Kft., a TERRA –Városkút Kft., RÁBA Jármű Kft és a Gastroyal Kft..

 

 

 

 

 

ghs009001_1_240x240.jpg

ECOil eversio

 

Oldott olajszennyezések felszámolására kínáljuk az ECOil eversio enzimkészítményünket.

 

 

A készítmény jelenleg engedélyezés alatt áll, de üzemi és fél üzemi kísérleteink bizonyították, hogy a termék felhasználható többek között:

 

 • a mezőgazdaságban
 • tápdúsításra vagy mélyalmos csirketartás hozamnövelésére
 • környezetvédelemben:    - kármentesítéseknél (talaj, talajvíz; in-                                                        situ, ex-situ eljárással)

                                                   - szennyvízkezelésben

 • élelmiszeriparban:            - szerves anyag és zsírbontó anyagként

                                                   - felületek tisztítóanyagaként

 • iparban:                            - fémek felületkezelésénél

                                                   - nyomdákban sziták előkészítésénél

                                                  - olaj, és zsírbontó tisztítószerek alap-                                                                   anyagaként.